Promotiebeurs voor honderdste keer uitgereikt

Feb 11, 2014 door Teachers Channel

Gister ontving de honderdste leraar een Promotiebeurs. Steeds meer leraren kiezen voor een promotietraject om zich verder te ontwikkelen. Minister Jet Bussemakers: “Niet alleen worden zij zelf betere leraren, ook profiteert hun school van die extra kennis en ervaring. Het brengt meer diepgang en reflectie in het onderwijs. Met als belangrijkste eindresultaat dat onze leerlingen straks nog beter onderwijs krijgen.”

De Promotiebeurs is in 2011 gestart en is populair onder de leraren. In het komende jaar krijgen nog eens 90 leraren de kans om promotieonderzoek te doen. Elk jaar stelt het kabinet 9,5 miljoen euro beschikbaar voor de promotietrajecten. De uitbreiding van het aantal promotiebeurzen moet leiden tot meer gepromoveerde leraren, wat de kwaliteit van het onderwijs ten goede moet komen.

Ook docenten willen zich binnen of buiten hun vakgebied verder ontwikkelen, zo blijkt uit het succes van de Lerarenbeurs. Dit is een financiële tegemoetkoming voor leraren in de kosten van een bachelor- of masterstudie. Tot nu toe zijn er 39.000 Lerarenbeurzen uitgereikt.